fbpx

Levél a diétámhoz

Levél a diétámhoz

Kedves Diéta!

Nemsokára találkozunk. Mert a legjobb újévkor kezdeni. Vagy a hónap első napján. Vagy a hét első napján. Legyen mondjuk ez egy különleges hétfő. A kapcsolatunk kezdete. Régóta ismerkedünk. Kezdetben csak távolról szemléltelek. Formásnak tűntél. Vágytam rád. Hogy én is olyan legyek. Aztán a barátnőim is meséltek rólad. Csupa jót. És jó hatással voltál rájuk is. Kicsit irigykedtem is, hogy engem miért nem mutattak még be neked. Aztán megtört a jég.

 

Megismerkedtünk. Sokféle arcod megmutattad. A lassú, fenntartható egyensúlyba ringatót, az intenzív, rövid, ám annál küzdelmesebb éned. Én mindet meg akartam ismerni. Egyszerre. Aztán egymás után. Volt, hogy csalódtam benned, mert azt éreztem, hogy csak küzdök a figyelmedért sikertelenül, eredmények nélkül. De aztán újra próbálkoztam. És újra. És újra. Ezúttal eredményesen. A barátaim elismerő pillantása, a férfiak udvarló tekintete, a bővülő ruhadarabjaim mind ezt bizonyították. Nem beszélve a tükreimről, amik, mintha a javamra csaltak volna. Ezen a ponton újra a bizalmamba fogadtalak. Úgy éreztem jó hatással vagy rám, az önbizalmamra. Arra a bizonyos egységre ott a lelkembe     n, amiről ma rengetegen írnak. Mert igény van rá, így igény van rád. Mert sokan szeretnének veled barátkozni, de nehéz felvenni veled a kapcsolatot.

ÚJ ÉV, ÚJ ÉN

Beköszönni, üdvözölni az még csak-csak megy, de hosszútávú kapcsolatot kiépíteni veled igen nehéz. Gyakori a vita, az elhagyás. Nem vagy túl könnyű természet be kell ismerned. Kell hozzád kitartás, önfegyelem, bátorság a megszólításodhoz. Türelem, bizalom, hit. Ha belegondolunk nem más ez, mint egy bármilyen jól működő kapcsolat. Diéta, én most ezen a hétfőn újra bizalmat szavazok neked. Önző módon, csupán magamért. Lehet, hogy időnként csalfa leszek, az is lehet, hogy időről időre picit elhagylak, vagy felületesebbé válik majd a kapcsolatunk. De azt is biztosan tudom, hogy lesznek időszakok, amikor fogom majd a kezed, és el sem engedem. Minden gondolatom te leszel, mert tudom, hogy belőled kell majd erőt merítenem a sikerhez.

A saját személyes sikeremhez. Szóval Üdv. Kedves Diéta, kérlek fogadj szívedbe, szorítsd a kezem, és most egy darabig ne hagyd, hogy elengedjem, hogy hűtlen legyek, hogy olyan barátokat részesítsek előnybe, akik nem a javamat szolgálják. Legyél szigorú és következetes. Mindaddig, amíg bele nem férek abba a cuki virágos szoknyámba…Utána újra lazább lesz a kapcsolatunk, míg nem jön egy különleges alkalom, vagy egy leárazás, ahol csak egy számmal kisebb van az áhított ruhadarabból. Ez tulajdonképpen akkor egy érdekbarátság? Pedig nem szabadna, hogy az legyen. Most minden más lesz. Most lojális leszek. Ígérem. Ezúttal ápolni fogom a barátságunkat.

Vélemény, hozzászólás?