fbpx

Milyen gyakorisággal kell edzened hetente?

Milyen gyakorisággal kell edzened hetente, hogy fogyj?

Szeretnéd tudni, milyen gyakran kell edzened, hogy lefogyj? Adok néhány általános tippet arra, hogy hetente hányszor edz. Egy célorientált egyéni terv segít a tartós eredmények elérésében.

Mi az a heti optimális edzésmennyiség?

A heti edzések száma egyénenként eltérő, és nagymértékben számos, a testünkkel és edzésünkkel kapcsolatos tényezőtől függ. Például a kezdők természetesen ritkábban edzenek, mint a fitneszrajongók. Egy másik tényező a gyakorlatok típusára vonatkozik. Az elsősorban szív- és érrendszert érintő állóképességet növelő edzésekre, mint például a kerékpározásra, úszásra, gyaloglásra, kocogásra, fedett pályás evezésre és edzőtermi köredzésekre másként kell tekintenünk, mint az erőnléti edzésekre, amelyeket saját testsúllyal, vagy egyéb súlyokkal végzünk, és amelyeknek célja az izomépítés. Mindezen tényezők fontosak, és figyelembe kell vennünk őket mielőtt ésszerű edzés javaslatokat adnánk. Személyi edzőként nekem az a legnehezebb, hogy minden vendégem számára kidolgozzam a neki legmegfelelőbb személyre szabott tervet.

Hogyan fogyj hatékonyan?

Ha meg akarsz szabadulni a kilóidtól, a következő elveket kell beépítened az edzéstervedbe, a gyakorlatokba és abba, ahogyan végrehajtod őket:

Lépj ki a kényelmi zónádból, és ne adj a testednek lehetőséget arra, hogy megszokja a rutint. Váltogasd az edzések intenzitását, időtartamát és mennyiségét, a távolság, a sorozatok sokfélesége és az ismétlések számának variálásával. Változtasd a gyakorlatok gyakoriságát és időtartamát a kardio edzéseid alkalmával. Célozz meg nagyobb hatékonyságot az állóképességi edzéseid során azáltal, hogy beiktatsz saját testsúlyos gyakorlatokat is. A Runtastic Results mobil app alkalmazása nagyszerű módja az erőnléti és a kardio edzések kombinálásának.

A heti edzéstervedbe iktass be egy speciális erőnléti edzést súlyokkal. Az egyszerűség kedvéért: minél nagyobb izomtömeggel rendelkezel a teljes testtömegedhez viszonyítva, annál több kalóriát égetsz el alkalmanként.

A testmozgás, az alvás és a táplálkozás, ez a három alappillére annak, hogy kitartással elérd, és hosszan megtartsd az ideális testsúlyodat. Minden szempontot figyelembe kell venned és optimalizálnod. Az egyik nagyon fontos szabály, amit mindenkinek be kellene tartania, fittségi szintjétől függetlenül: „Soha ne hagyd ki a pihenőnapot!” Ügyelj, hogy hetente legalább egyszer tarts szünetet az edzésben.

ennyit edzz

Amikor a vendégeimmel dolgozom, a testedzés gyakoriságára tett javaslataim főként a fentiekben tárgyalt egyéni tényezőktől és tulajdonságoktól függenek:

Általában véve, heti három-öt alkalom (vagy más szavakkal három-öt óra testmozgás) jó eredményekkel kecsegtet.

A kezdők és a haladó sportolók akkor a érik el a legnagyobb hatékonyságot, ha hetente háromszor-négyszer edzenek. A lényeg az, hogy a különböző alkalmak között ütemezz be egy pihenőnapot.

Két egymást követő erőnléti edzés után legalább egy napot pihenned kell.

Véleményem szerint az egészséges erőegyensúly és a kardio testmozgás a leghatásosabb és leghatékonyabb módja annak, hogy ne csak fogyjunk, hanem elérjük és fenntartsunk egy egészséges edzettségi szintet.

Szeretnéd még ma elkezdeni az edzést? Ha nincs időd edzőterembe menni, és nincs kedved futni, akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld az otthoni kardiót. Ettől lehet igazán formás feneked!

POPSI EDZÉS DÉR HENIVEL | FORMÁS FENÉK 10 PERC ALATT! | Alakot és közösséget formálunk - StarDiets

Vélemény, hozzászólás?