fbpx
Az Immun4 az immunitást 4 irányból, 4 féle módon, 4 hatékony gyógynövénnyel biztosítja számunkra.

Immun4 – biztosíték, védettség, egészség

Az immunrendszer a kórokozók, a fertőzések elleni védekezést biztosító nagyon komplex szervrendszer, mely több fronton harcol meg nap, mint nap az egészségünkért.
A szervezet ezen védekező mechanizmusa, összetettsége miatt millió módon és észrevétlenül sérülhet. Elég egy kis rés a pajzson, egy gyenge láncszem a szervezetünk védelmi rendszerében és máris védtelenek vagyunk betegségekkel szemben.

De van néhány lehetőség arra is, hogy ezt megerősítsük, hibákat korrigálni tudjuk.

Az Immun4 az egyik, erre a célra megfelelő eszköz. Sokoldalúsága és hatékonysága éppen abban rejlik, hogy a receptúra összeállítói mindenre gondoltak, és a gyógynövények egyedülálló párosításának köszönhetően, azok egymás hatását nem csak kiegészítik, de fel is erősítik. A természetes hatóanyagok széles spektrumát felvonultató Immun4, abban támogat bennünket és szervezetünket, hogy a nap 24 órájában a legeredményesebben tudjon kiállni egészségünkért.

Astragalus
membranaceus

Ez a Kínában és Mongóliában őshonos kis sárga növény, gyógyászati szempontból igen értékes. A legalább 4 éves növény gyökereit a hagyományos kínai orvoslás több mint 3000 éve használja az

immunrendszer védelme érdekében.

Támogatja és felerősíti a szervezet védekezőképességét, a gyenge immunrendszert hatásosan stimulálja, segíti a betegségek utáni felépülésben.

Értékes összetevőin túl (glikozidok, aminosavak, szterolok), tartalmaz poliszacharidot is, amelynek az immunrendszer erősítő hatását köszönheti úgy, hogy a szervezetünket interferonok termelésére készteti, ezek a fehérjék pedig aktiválják az immunrendszert és vírusellenes hatásuk van.

Bizonyított, hogy használata támogatja a fehérvérsejtek, a védelmi T-limfociták termelődését, melyek a fertőzés által meggyengített területre vándorolnak, és ott hatékonyabb fellépésre képesek. Alkalmazható a megfázás, az influenza és a felső légúti fertőzések kiegészítő kezelésében, illetve a megelőzésében.

FONTOS: Az Astragalus membranaceus csökkentheti az immungyengítő gyógyszerek hatását!

TOVÁBB

Grifola
frondosa

Japánul Maitake, ami táncoló gombát jelent, és a szervezet ellenálló képességének (immunrendszer) erősítésére használják. Hosszantartó kutatásokkal igazolták, hogy a maitake olyan egyedi és

különleges molekuláris összetétellel rendelkezik, ami csak erre a gombatípusra jellemző és rendkívüli hatását részben ennek köszönheti.

Ez az akár 20 kilósra is megnövő gyógygombát több száz esztendeje ismerik és használják Japánban és Kínában a szervezet ellenálló képességének támogatására.

Kiemelkedően jó immunerősítő, melyet béta-glükán tartalmának köszönhet. A bokrosgomba fogyasztása a gombás-, a bakteriális- és a vírusos fertőzések ellen is bevethető, valamint nagymértékben hozzájárul a betegségek megelőzéséhez is.

TOVÁBB

Echinacea
purpurea

Az Egyesült Államok füves síkságairól származó, a Margarétahoz hasonló, igen magas növény. Neve a görög echinos (sündisznó) szóból származik. Gyógyászati célokra

a növény föld feletti részeit és gyökérgumóját gyűjtik, ami a legtöbb hatóanyagot (poliszacharidokat, arabinogalaktánokat, kávésav-származékokat, cikóriasavat, illóolajat, alkamidokat és poliineket) tartalmazza.

Hatékonyan erősíti az immunrendszert és a szervezet védekezőképességét is fokozza.*1 Nem csak megfázás, hanem a légúti fertőzések kiegészítő kezelésére és ennek a betegségnek a megelőzésére is alkalmas. *2,3

Gyulladásgátló és vírusgátló hatását, a főként a virágzatban felhalmozódó cikória-savnak köszönheti, ezért kell ezt a növényt mindig a virágzás ideje begyűjteni. *4,5,6

Egy SVÉD tanulmány szerint a nátha és a felső légúti fertőzések valószínűségét 58 %-kal csökkenti illetve megrövidíti a betegség lefolyását.*7,8

Gátolja a vírusok szaporodását, valamint azok sejtekbe jutását. *9

Kutatások szerint szerint növelik azoknak a fehérvérsejteknek a számát és aktivitását, amelyek fontos feladata, hogy bekebelezzék a bennünket megbetegítő mikroorganizmusokat, és amelyek fontos szerepet játszanak az immunrendszer működésében, és a védekezési mechanizmusok beindításában.

Források:

1.      Echinacea in the Treatment and Prevention of Upper Respiratory Tract Infections. K Gunning. West J Med 171 (3), 198-200. 9 1999

2.      Echinacea in the Treatment and Prevention of Upper Respiratory Tract Infections. K Gunning. West J Med 171 (3), 198-200. 9 1999″

3.     Sharma M, Schoop R, Hudson JB. Echinacea as an antiinflammatory agent: the influence of physiologically relevant parameters. Phytother Res. 2009 Jun;23(6):863-7.

4.     Barrett B, Vohmann M, Calabrese C. Echinacea for upper respiratory infection. J Fam Pract. 1999 Aug;48(8):628-35.

5.     D. Melchart, E. Walther, K. Linde, R. Brandmaier, and C. Lersch, “Echinacea root extracts for the prevention of upper Respiratory tract Infections: a double-blind, placebo-controlled randomized trial,” Archives of Family Medicine, vol. 7, no. 6, pp. 541–545, 1998.

6.     Geetha R.V, Anitha Roy, And Lakshmi T, „Nature’s Weapon Against Urinary Tract Infections”, Int. J. Drug Dev. & Res., July-Sep 2011, 3(3): 85-100

7.     Shah SA, Sander S, White CM, et al. Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. Lancet Infect Dis. 2007 Jul;7(7):473-80.

8.     Brinkeborn RM, Shah DV, Degenring FH. Echinaforce and other Echinacea fresh plant preparations in the treatment of the common cold. A randomized, placebo controlled, double-blind clinical trial. Phytomedicine. 1999 Mar;6(1):1-6.

9.     Pleschka, S., et al. (2009) Anti-Viral Properties and Mode of Action of Standardized Echinacea Purpurea Extract against Highly Pathogenic Avian Influenza Virus (H5N1, H7N7) and Swine-Origin H1N1 (S-OIV). Virology Journal, 6

TOVÁBB

Grapefruit
mag kivonat

A grapefruit magjából nyert kivonattal (grapefruit seed extract; GSE) kapcsolatos kutatások hatalmas lendületet vettek az utóbbi időben. Egy publikáció szerint a grapefruit mag kivonata 794 baktérium- és

93 gombatörzs ellen eredményesen bevethető, és hatékonyan pusztít el számos vírustörzset is. A hatása részben abban rejlik, hogy olyan bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek képesek elpusztítani a kórokozók membránját, emiatt eredményes a megbetegítő mikroorganizmusok elleni harcban.

A GSE antimikrobiális hatásmechanizmusát egyes antibiotikumokéhoz hasonlítják: a grapefruit mag kivonattal kezelt baktériumoknál a bakteriális membrán rövid időn belül (15 perc) bekövetkező sérülése igazolható.

TOVÁBB

Cink

Nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hiányában védelmi rendszerünk nem működik helyesen és nem vagyunk ellenállóak a fertőzésekkel szemben. Megfelelő mennyiségű bevitele, ezért különösen fontos az időseknek és a betegeknek.

Az Immun4 fogyasztása mindig, minden körülmények között javasolható. Az immunrendszerünk egy nap során számtalan, különböző próbatétellel néz szembe. Sok vírussal, gombával, baktériummal és szennyeződéssel találkozunk minden egyes pillanatban. A körülöttünk lévő tárgyakon, eszközökön vagy akár a levegőben is megtalálhatóak. Ha egészségesek vagyunk, immunrendszerünk észrevétlenül néz szembe velük és jó eséllyel hatástalanítja a ránk leselkedő mikroorganizmusokat napi rutinjaink során. De csak ha egészséges és erős az az immunrendszer! A legtöbb, amit tehetünk, hogy a rendelkezésünkre álló minden lehetséges eszközzel egészségesen tartjuk és erősítjük.

Sokoldalúsága miatt. Az immunrendszert minden lehetséges értelemben támogatja, erősíti. Szinte valamennyi gyógynövényt tartalmazza, amelyeket a legjobb immunerősítők között tartanak számon és hatékonyságuk, eredményességük többszörösen bizonyított és vizsgált.

Naponta két kapszulát ajánlott fogyasztani egészen addig, amíg úgy gondoljuk hogy immunrendszerünk fokozott munkának van kitéve, tehát leginkább a betegségekkel és fertőzésekkel terhet időszakokban

Ennek a gyógynövény komplexnek köszönhetően, az alatt az időszak alatt, amíg naponta két alkalommal biztosítjuk a szervezetünk számára, egy sokkal hatékonyabb immunrendszere számíthatunk, amely jobban és biztosabban veszi fel a küzdelmet a mikroorganizmusokkal.

Az Immun4 kapszula szedése teljesen biztonságos. A gyógynövények szennyeződésmentesek, és toxikológiai vizsgálatokkal bizonyítottan semmilyen szervezetre káros anyagot nem tartalmaznak.

Semmilyen mellékhatása nem ismert ezeknek a gyógynövényeknek.

Azok, akik immunszuppresszív gyógyszereket szednek a kapszula szedése nem ajánlott.

A kapszula szedése egyenlően elosztva 12 óránként a legpraktikusabb. Javasolt szedési ütemezés: reggel nyolckor és este nyolckor 1-1 db kapszula bő folyadékkal.