fbpx

VÍZ….iszom vagy iszony?

VÍZ....iszom vagy iszony?

2 liter, 3 liter. A testsúlyod 20 kilogrammjaként 1 liter. Sportolás során extra folyadékbevitel, és igaz ez a meleg, nyári kánikula idején is. Éhgyomorra napindításnak, 15-20 perccel az étkezés előtt. Nem kérdés, hogy a sok folyadékbevitel elengedhetetlen. Kiegyensúlyozott étrend mellett segíti a fogyást, gyorsítja az anyagcserét, hidratálja, kisimítja a bőrünket, segítségével aktívabbak lehetünk. Jótékony hatásáról és jelentőségéről nem lehet eleget írni. Ám betartása nem könnyű. Az egészségünk érdekében annyi mindenre figyelünk, annyi szabály, tömérdek lemondás, önfegyelem, akaraterő. Nem beszélve a mennyiségről. Szerintem sokunknak nehezére esik az a 2-3, esetenként 4 liter víz felhörpintése. Ráadásul nem egyszerre, hiszen az megterheli a pocakunkat. Óránként igyunk, de legjobb, ha folyamatosan kis kortyokban fogyasztjuk…

Hát jó, jelentem ez esetben becsületes foglalkozásom: Vízivó lenne. Viszont amíg ez a szakma hivatalosan nem választható, addig kénytelenek vagyunk másodállásban megoldani. Hoztam nektek 5 tippet és trükköt arra az esetre, hogy a vízivás ne egy mumus, hanem a mindennapi rutin része legyen:

Egy biztos: az életmódváltásnak (mert ma már divatosan így szólítjuk a diétát) valamilyen eredménye lesz.

  1. Designból jeles! Szebbnél szebb üveg, és mindenféle károsanyagtól mentes palackok állnak rendelkezésünkre, amit bárhova magunkkal vihetünk, tökéletesen illenek a táskáinkba. Mindig velünk van, bármikor újra tölthetjük. Mégiscsak jobb érzés egy egyedi, különleges és csajos üvegből kortyolgatni, nem?
  2. Variáld, ízesítsd! A víz önmagában ízetlen, ha szerencsénk van minden mellékíztől is mentes. Legyünk őszinték: olykor unalmas. Legyél kreatív! Dobj bele friss gyümölcsöket, vagy uborkát, bolondítsd meg friss citrom levével. (Ügyelj rá, hogy bio citrom legyen, és a héja ne kerüljön a vízbe)
  3. Ki mondta, hogy a folyadékbevitel csak víz formájában történhet? Kerüld az édesítőszerekkel, és mesterséges ízfokozóval ellátott alacsony kalória tartalmú, vagy kalóriamentes italokat és szörpöket. Cserébe készíts házilag zöld vagy gyümölcsteát. Akár este készíted el, és hidegen fogyasztod, akár langyosan töltöd a kulacsodba ez is a napi folyadékbeviteled javára szolgál. Válassz jó minőségű teát, és ízesítés nélkül is élvezni fogod.
  4. Belemerülsz a munkába, és elfelejtesz inni? Tölts le egyet az ingyenesen elérhető applikációk közül, melyek segítségedre lesznek, és emlékeztetnek, amikor innod kell. Testre szabhatod, és az eredményeidet is rögzítheted. Ki tudja, talán egyszer vízivó bajnok leszel! Regisztrálj barátnőiddel, családtagjaiddal közösen, és motiváljátok egymást a vízfogyasztásban.
  5. Ebédre, ha teheted fogyassz levest! Ha nem egy tejszínes krémlevesre, vagy egy cukros gyümölcslevesre, hanem egy könnyed, tiszta zöldséglevesre esik a választásod, akkor rögtön elkönyvelheted, és írhatod is a naplódba a +2dl folyadékot.

További trükköket és praktikákat szívesen fogadunk tőletek az [email protected] e-mail címen. #közösségivízfogyasztás #együtteziskönnyebb #avízazújpezsgő

 

Vélemény, hozzászólás?